Descriere proiect

Students at university
Couple of students
KICKSTART STUDENT

Descriere

Proiectul Kickstart Student se implementeaza in perioada 1.01.2022-31.12.2023, de catre CNIPMMR in calitate de beneficiar în parteneriat cu SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE (SNSPA) si vizeaza încurajarea antreprenoriatului si a ocuparii in randul studentilor prin sustinerea înfiintarii de întreprinderi care activeaza sectoare economice cu potential competitiv.

Obiectiv General:

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului și a ocupării în rândul studenților prin susținerea înființării de întreprinderi care activează în sectoare economice cu potențial competitiv.

Obiective Specifice

OS1

Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale si sustinerea dezvoltarii spiritului antreprenorial si inovator a 350 de studenti care doresc sa initieze o activitate independenta prin participarea la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului.

OS2

Cresterea gradului de informare si de constientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o optiune de cariera pentru fiecare, prin desfasurarea unei campanii de promovare.

OS3

Incurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 26 de start-up-uri in domenii cu potential competitiv.

OS4

Cresterea ocuparii prin crearea a 65 de locuri de munca in intreprinderile nou infiintate.

OS5

Stimularea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC sau în domenile de specializare inteligentă conform SNCDI prin furnizarea de sprijin pentru dezvoltarea a 26 de intreprinderi.

OS6

Promovarea inovarii sociale prin incurajarea viitorilor antreprenori sa angajeze persoane din grupuri vulnerabile si prin afacerile pe care le vor dezvolta sa vina in intampinarea nevoilor acestora

Rezultate

0
de persoane selectate in vederea participarii la cursurile de formare antreprenoriala
0
de certificate de absolvire emise de ANC care atesta îmbunatatirea competentelor în domeniul antreprenorial a 350 de persoane
1000
de planuri de afaceri propuse de reprezentanti ai grupului tinta – aprobate spre finantare
0
de stagii de practica aferente stagiului efectuat de persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordarii de ajutor de minimis plus inca 3 rezerve
0
de intreprinderi infiintate conform legii nr. 346/2004
0
de certificate de absolvire emise de ANC care atesta îmbunatatirea competentelor în domeniul antreprenorial a 350 de persoane
1000
de locuri de munca create
înscriere

Dacă faci parte din grupul țintă